Oplevelser i Blåvand

Der er masser af gode oplevelser i Blåvand, som er et af danskernes mest elskede ferieområder. Byen er kendt for det karakteristiske fyrtårn og selvfølgelig de lange sandstrande med smukke klitlandskaber.

I sommermånederne syder Blåvand, og turisterne valfarter til byen i stort tal for at holde en klassisk ferie ved Vesthavet. Som populær turistby har Blåvand selvfølgelig alt der skal til for for en dejlig ferie – f.eks. ishuse, spisesteder og masser af aktiviteter.

Oplevelser i Blåvand – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Blåvand er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Bestig Blåvandshuk Fyr

Det 39 meter høje fyrtårn kan ses på lang afstand og er et ikonisk vartegn for Blåvand. Fyrtårnet er åbent for offentligheden, og fra toppen har du en fantastisk udsigt over området. Som en lille detalje kan det nævnes, at fyret står på Danmarks vestligste punkt.

2. Lær om Vestkysten og 2. verdenskrig på Tirpitz Museum

På Tirpitz Museum kan du lære om Vestkysten, hvor der er fokus på bl.a. besættelsen og områdets natur. Museet er indrettet i en gammel bunker, der er omdannet til et moderne sted tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Der er udstillinger om rav, 2. verdenskrig og selvfølgelig selve bunkeren Tirpitz, der var en del af Atlantvolden som Hitler opførte. Tirpitz Museum, der er superspændende og både har faste og skiftende udstillinger, er i vores øjne en af de bedste oplevelser i Blåvand.

3. Tag en tur på stranden

Der er ingen tvivl om, at den lange indbydende sandstrand er den direkte årsag til, at turisterne valfarter til Blåvand. Selv i højsæsonen er der god plads – det er bare at gå derudaf eller finde din egen lille gryde.

Stranden er delt op i nord- og sydstranden. Børnefamilier kan med fordel vælge sidstnævnte for at finde en plads i nærheden af livredderen, der er på plads i skolesommerferien. Læs om de 8 baderåd her.

Det ikoniske Blåvandshuk Fyr

4. Snup en dejlig sommerhusferie

Vestkysten og i særdeleshed området omkring Blåvand er populært til en dejlig sommerhusferie. Der er masser af skønne huse at vælge mellem – også med plads til vennegruppen eller den store familie.

Udlejningshusene fås i alle prisklasser – skal du holde ferie i Blåvand i skoleferierne, så anbefaler vi, at du booker i god tid – især hvis du har særlige krav til huset. Find rabatkoder og last minute tilbud her.

5. Besøg dyrene i Blåvand Zoo

Blåvand Zoo er en mindre, men hyggelig og familievenlig dyrepark, hvor gæsterne kan opleve forskellige dyr som f.eks. aber, løver, papegøjer, krokodiller, slanger og kænguruer.

Der er også en stor legeplads og mulighed for at få et nærmere kig på dyrene gennem fodring og kontaktzoner. Du kan se mere om Blåvand Zoo her.

6. Hør historien om verdens flygtninge på FLUGT Museum

På det spændende FLUGT – Refugee Museum of Denmark i Oksbøl kan du høre historen om verdens mange flygtninge. Udgangspunktet er den store flygtningelejr, der blev etableret i Oksbøl efter 2. verdenskrig.

Museet indeholder en omfattende samling af genstande, dokumenter og fotografier, der fortæller historien om livet i lejren, flugtforsøg og den politiske situation i Danmark og Europa under krigen.

Der er også en krigskirkegård, og du har mulighed for at tage på lydvanding præcis hvor flygtningelejren lå. Der er både faste og skiftende udstillinger på museet, der også arrangerer forskellige events. Audioguide er inkluderet i entréprisen.

7. Hold ferie i et sjovt feriecenter

Alternativet til sommerhus er at booke overnatning i et feriecenter. Her er der som regel masser af sjove aktiviteter for hele familien. Du kan f.eks. se nærmere på Ho Feriecenter, der har huse i flere forskellige størrelser.

Du har gratis adgang til badeland, men der er også aktiviteter som f.eks. spa, sauna, legeland, bowling, airhockey og spillemaskiner.

Tirpitz Museum er indrettet i nogle af de gamle bunkere fra 2. verdenskrig

8. Spis gourmetmad på Henne Kirkeby Kro

På den historiske Henne Kirkeby Kro fra 1790 kan du få en unik madoplevelse. Her residerer Paul Cunningham i køkkenet, og han har siden ankomsten i 2012 skaffet kroens restaurant to michelinstjerner.

Henne Kirkeby Kro er kendt for fine dining og brug af lokale råvarer. Et populært sted for madelskere og de, der ønsker en luksuriøs og unik oplevelse ved vestkysten. Bordreservation anbefales.

9. Ha’ en sjov dag i Hvidbjerg Strand Badeland

Badelandet i Hvidbjerg Strand Feriepark er åben for gæster, der ikke bor på stedet. Her er der garanti for en sjov dag for alle badeglade uanset alder.

Vandlandet har forskellige pools, vandrutsjebaner, soppebassiner, en underjordisk grotte og et børneområde med vandlegeplads. Er du modig eller vil have et adrenalinsus, så skal du prøve den70 meter lange vandrutsjebane kaldet Det Sorte Hul.

10. Besøg hyggelige Varde

Købstaden Varde kan dateres til den tidlige middelalder. Her kan du gå på opdagelse i de charmerende brostensbelagte gader og besøge den flotte Sct. Jacobi Kirke.

Andre flotte bygninger er rådhuset, Den Kampmannske Gård og Sillasens Hus, der i dag er indrettet som café. Du skal også besøge Varde Miniby, hvor lokale ildsjæle har opført byen i miniformat.

Varde ligger ca. 20 km fra Blåvand og er den nærmeste større by, hvis du ønsker shopping og et lidt større udvalg af spisesteder.

11. Nyd den smukke natur på Skallingen

Skallingen er den lille halvø, der ligger sydøst for Blåvand. Her kan du nyde den smukke natur med enge, sletter, klitlandskaber, lange strande og et smukt blomsterhav i sommermånederne.

Naturområdet har et rigt fugleliv, og du kan spotte sæler, der jager eller soler sig på stranden. Skallingen er vild natur, når det er bedst, og området bare indbyder til gode gåture. Se mere om Skallingen på Naturstyrelsens hjemmeside.

oplevelser i blåvand
Der er masser af smuk natur ved Blåvand