Oplevelser i Horsens

oplevelser i horsens

Der er mange gode oplevelser i Horsens, hvor det gamle statsfængsel har givet byen et gevaldigt kulturelt løft. Her ligger det spændende Fængselsmuseum, og du kan både overnatte og deltage i flere events i det store kulturhus.

Men der er selvfølgelig andet at komme efter i Horsens, der også har gode museer og et rigt kulturliv. Byen ligger tæt på smuk natur og dejlige strande, og som Danmarks syvendestørste by har Horsens også et fint udvalg af caféer, butikker og restauranter.

Oplevelser i Horsens – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Horsens er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Besøg det spændende Fængselsmuseum

I det gamle Horsens Statsfængsel ligger bl.a. Fængselsmuseet, hvor du kan høre mere om fængslets historie og de indsatte, der har opholdt sig her. Museet har forskellige udstillinger, der viser fængselsceller, arbejdsformer, straffeformer og livet bag tremmerne.

Fængselsmuseet er absolut en af de bedste oplevelser i Horsens og et populært turistmål. Du kan opleve museet på egen hånd eller tage med på en guidet rundvisning.

Det er også muligt at overnatte i fængslet, men det kan du se mere om herunder. Læs mere om Fængselsmuseet her.

2. Overnat i en tidligere fængselscelle

Et af de mest unikke og spektakulære overnatningssteder i Danmark er FÆNGSLET i Horsens. I den gamle sygeafdeling er der i dag indrettet værelser i de gamle celler, der kan bookes i forskellige størrelser.

Alle værelserne fortæller en historie om, hvem der engang har siddet i cellen. Der er adgang til opholdsrum samt bad og toilet på gangen. Mod merpris kan du tilkøbe morgenmad. Se priser og ledige værelser i FÆNGSLET.

3. Ha´en sjov dag i Aqua Forum

Besøg det store vandland og wellnesscenter Aqua Forum som både børn og voksne vil synes om. Aqua Forum byder på en række aktiviteter og faciliteter inklusive bølgebassin, børnepool, saunaer, dampbad, fitnessfaciliteter og swimmingpool med vandrutsjebane.

4. Se nutidskunst på Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum har en omfattende samling af dansk kunst fra det 20. og 21. århundrede. Du kan bl.a. se værker af kendte kunstnere som Michael Kvium, Bjørn Nørgaard, L.A. Ring og J.F. Willumsen.

Museet ligger i en fin gammel 1800-tals bygning, men er siden grundlæggelsen udvidet betragteligt. Der er også en park med en lang række skulpturer og kunstværker. Horsens Kunstmuseum har både faste og skiftende udstillinger.

5. Nyd en billig og lækker miniferie

Er der noget bedre end at tage et par dage fri og bare nyde en lækker miniferie? Og når du samtidig kan få det til en god pris, så er det bare win-win. I og omkring Horsens ligger flere gode overnatningssteder, hvor du kan booke en pakke på 2-4 dage med f.eks. måltider inkluderet.

F.eks. det charmerende Comwell Bygholm Park eller det moderne Scandic Opus, der begge ligger perfekt til at opleve alt det Horsens har at byde på.

Du kan også kombinere Horsens med en skøn ferie ved stranden på det dejlige Hotel Juelsminde Strand. Herfra er der kun 14 km til Horsens centrum.

6. Se en forestilling på Horsens Ny Teater

Et af de mest banebrydende teatre i Danmark er Horsens Ny Teater, der er kendt for sine produktioner af høj kvalitet. Udover egne opsætninger er teatret også vært ved mange andre kulturarrangementer.

Årligt er der ca. 200 events på Horsens Ny Teater i form af f.eks. musicals, koncerter, comedy, foredrag og teaterforestillinger. Tjek stedets hjemmeside for at se hvad der sker under dit ophold i Horsens.

7. Lær om historien på Horsens Museum

Lær mere om byens historie og kultur på det lokale museum, der omhandler kunst, kulturhistorie og arkæologi med fokus på Horsens og omegn. Udover de faste og skiftende udstillinger arrangerer museet også events, workshops og guidede byvandringer.

Du kan læse mere om udstillinger og begivenheder på museets hjemmeside. Er du interesseret i kultur og historie, så er det her en af de oplevelser i Horsens, du skal prioritere.

8. Snup en skøn sommerhusferie

Ved Horsens har du alle muligheder for at snuppe en dejlig sommerhusferie med familie og venner. Blot 10 km fra centrum ligger Pøt Strandby og Neder Sønderby lige ud til smukke As Vig.

Her kan du bo idyllisk i dette lille charmende hus eller mere moderne i dette store sommerhus med plads til 10 personer. I området ud til kysten bor I naturskønt og tæt på strand og legeplads.

9. Jagt flot street art i byens gader

Horsens har masser af flot street art, hvor gader og offentlige rum er fyldt med farverige værker udført af lokale og internationale kunstnere.

Gadekunsten spænder vidt – fra store væg- og gavlmalerier til mindre værker og installationer. Udover den flotte street art, så får du også set mindre kendte områder af byen, når du jagter gadekunsten. Find den flotte street art her.

10. Gå en tur ved Boller Slot

Blot få kilometer fra centrum kan du gå en tur i parken omkring det fine Boller Slot, der er grundlagt i 1537 af rigsråd og senere rigsmarsk Holger Ottesen Rosenkrantz.

Slottet er i dag indrettet som boliger, hvortil der ikke er adgang. Du kan gå ind i gården og/eller en tur i den omliggende park, der ligger smukt ud til Horsens Fjord.

11. Bliv klogere på industrihistorien på Danmarks Industrimuseum

Danmarks Industrimuseum udstiller og formidler Danmarks industrihistorie. Museet ligger i den tidligere Horsens Maskinfabrik, som var i drift fra 1876 til 1997.

Industrimuseet viser forskellige aspekter af dansk industrihistorie gennem genstande, billeder og fortællinger. Der er blandt andet udstillinger om tekstilindustri, jern- og metalindustri, elektronikproduktion og meget mere.

Museet har også en stor samling af maskiner og værktøjer, der har været brugt i dansk industri gennem tiden. Derudover arrangerer museet forskellige aktiviteter, workshops og foredrag om industrihistorie. Se mere om Danmarks Industrimuseum.