Oplevelser i Kerteminde

Søger du oplevelser i Kerteminde, så læs med her. Den hyggelige by på det nordøstlige Fyn er et skønt sted at holde ferie uanset alder. Her er alt inden for rækkevidde – f.eks. caféer, ishuse, restauranter og gode shoppingmuligheder

Kerteminde er især kendt for sin charmerende gamle bydel, men du finder også smuk natur og dejlige strande. Indbyggertallet stiger markant i sommermånederne, og det er som om, at alle vil have en bid af byen.

Oplevelser i Kerteminde – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Kerteminde er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Lær om områdets dyr og natur på Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er et spændende dyre- og oplevelsescenter, hvor du kan lære om områdets havdyr. Se sæler, marsvin og andre fascinerende havdyr og oplev interaktive udstillinger om havets økosystem.

Der er også rørebassin og vandlaboratorium – et interessant og lærerigt sted for både børn og voksne. Fjord&Bælt har som regel særlige events i skoleferierne. Se mere om oplevelser og åbningstider på Fjord&Bælts hjemmeside.

2. Se flot kunst på Johannes Larsen Museet

Den kendte kunstner Johannes Larsen boede i perioder i Kerteminde sammen med sin hustru. Her dannede de en kunstnerkoloni kendt som Fynbomalerne.

På museet, der er indrettet i parrets tidligere hjem, kan du se værker af især Johannes Larsen, men også af andre kunstnere. Johannes Larsen er nok mest kendt for sine blomstermalerier.

Der er også en rigtig smuk have tilknytte museet, der har faste og skiftende udstillinger. Se mere om Johannes Larsen Museet.

3. Bo godt på din ferie i Kerteminde

Din ferie er værdifuld og af samme grund er det vigtigt, at du bor godt, når du skal slappe af. Ønsker du at bo i hjertet af Kerteminde, så kan denne feriebolig med plads til 5 personer være noget for dig. Her er bl.a. fuldt udstyret køkken og kun 700 meter til stranden.

I centrum kan du se nærmere på det charmerende Tornøes Hotel, mens du bor billigere på det populære Danhostel, der også har værelser med privat bad og toilet.

Vil du gerne bruge lidt flere penge på overnatningen, så er der også mulighed for det. Tjek det lækre Great Northern, der har flere forskellige muligheder for ophold og pakker.

oplevelser i kerteminde
Nord for Kerteminde ligger Hindsholm og Fynshoved

4. Bliv klogere på vikingerne på Vikingemuseet Ladby

En af de oplevelser i Kerteminde du skal prioritere er Vikingemuseet Ladby. Her blev der i 1935 fundet en vikingegrav, der bl.a. indeholdt en over 1000 år gammel vikingebåd kendt som Ladbyskibet.

Museet rummer en udstilling om vikingetidens samfund, skibsfart og gravskik samt en rekonstruktionen af høvdingens skib. Besøgende kan udforske museet og lære mere om vikingernes kultur og historie. Museet ligger ca. 5 km fra Kerteminde centrum.

5. Besøg høkeren – den gamle butik

I en pragtfuld gammel bygning fra 1700-tallet ligger Høkeren, der en det man kan kalde en blandet landhandel. Her kan du se en butik indrettet som i gamle dage.

Varesortimentet er derefter – du vil blive overrasket over hvad der er til salg i Høkeren, der i dag er en del af Østfyns Museer. Det er i øvrigt Høkeren på billedet øverst.

6. Tag en tur på stranden

En af de særlige ting ved Kerteminde er den korte afstand fra bymidten til byens gode strande, hvor det er oplagt at arbejde på kuløren eller snuppe en dukkert.

Kerteminde har en nord- og sydstrand. Børnefamilier kan med fordel vælge den lavvandede nordstrand for at finde en plads i nærheden af livredderen, der er på plads i skolesommerferien. Læs om de 8 baderåd her.

7. Hør om byens historie i Farvergården

Man kan godt kalde Farvergården for et lokalhistorisk museum. I hvert fald fortæller museet byens historie ved hjælp af film, værksteder og forskellige genstande fra området.

Farvergården ligger i en smuk gammel købmandsgård fra 1630. Udover udstillingerne er der også en butik og en flot have. Se mere på Farvergårdens hjemmeside.

Glamping er superpopulært

8. Prøv glamping – det er superpopulært!

Glamping – glamourøs camping – er populært som aldrig før. Glamping handler om at bringe hotelværelsets luksus og komfort ud i den vilde natur. Du bor typisk i luksustelt, men glamping kan også være f.eks. luksusshelter, ombyggede beboelsesvogne og huse i trætoppene.

Ved Kerteminde kan du prøve glamping flere steder. F.eks. på populære Hesselgaard Glamping, hvor du bor i lækre luksustelte med plads til højst seks personer.

Du kan også se nærmere på de herlige hytter i Camp Hverringe, der ligger tæt på stranden og ca. 10 km fra Kerteminde.

9. Oplev de små huse i Munkebo Miniby

I Munkebo, ca. 6 km vest for Kerteminde, kan du besøge den imponerende miniby. Her arbejder frivillige på at opføre en miniatureudgave af Munkebo som den så ud før 1959.

Minibyen består af over 150 små bygninger og har både landskaber, kirker, butikker og andre karakteristiske elementer fra den virkelige by. Munkebo Miniby er åben for offentligheden og en populær turistattraktion.

10. Hop på cyklen og kør ud i det blå

Området omkring Kerteminde er perfekt til cykelture. Der er mange steder gode cykelstier og du kan oplevelse smuk natur, hyggelige landsbyer og måske gøre stop ved gallerier og gårdbutikker.

Du har også mulighed for at pakke en madkurv og finde et roligt sted langs kysten eller ved fjorden. Du behøver ikke have din egen cykel med – den kan du leje flere steder for at udforske området på egen hånd.

11. Snup en dag i Odense

Fra Kerteminde er det oplagt at besøge Odense. Danmarks tredjestørste by har masser af gode oplevelser. Først og fremmest skal du se det nye H.C. Andersen Museum, der er spændende og med flere interaktive aktiviteter.

Møntergården, domkirken, Gråbrødre Klosterkirke, Brandts Klædefabrik og Den Fynske Landsby er andre gode seværdigheder i Odense. Der er ca. 18 km fra Kerteminde til Odense.

En tur til hyggelige Odense er en god oplevelse