Oplevelser i Marielyst

Der er mange gode oplevelser i Marielyst og omegn. Det er et af Danmarks største sommerhusområder, der summer af liv fra forår til efterår.

Centrum for det hele er Marielyst Torv, hvor du finder forskellige caféer, butikker, supermarkeder og restauranter. Det er en hyggelig plads med mulighed for at nyde en kop kaffe eller kold øl, mens du ser verden passere forbi.

Oplevelser i Marielyst – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Marielyst er meget forskellige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Tag en tur på stranden

En tur på stranden er selvfølgelig en af de oplevelser i Marielyst mange ser frem til. Marielyst har en af Danmarks bedste strande med hvidt sand og rent badevand. Det er et ideelt sted at slappe af, sole sig eller tage en forfriskende dukkert.

Stranden er mange kilometer lang og selv på varme sommerdage er der masser af plads. Børnefamilier kan med fordel finde en plads i nærheden af livredderen, der er på plads i skolesommerferien. Læs om de 8 baderåd her.

2. Hop på cyklen og kør ud i det blå

Området omkring Marielyst er perfekt til cykelture. Der er mange steder gode cykelstier og du kan oplevelse smuk natur, hyggelige landsbyer og måske gøre stop ved gallerier og gårdbutikker.

Du har også mulighed for at pakke en madkurv og finde et roligt sted langs kysten. Du behøver ikke have din egen cykel med – den kan du leje flere steder for at udforske området på egen hånd.

3. Nyd en skøn sommerhusferie

I Marielyst har du alle muligheder for at nyde en dejlig sommerhusferie med dem, du holder af. Der er masser af huse at vælge mellem – du skal bare overveje beliggenhed og størrelse.

Er I mange kunne dette hus ved stranden med plads til 14 personer være et godt valg, mens dette noget mindre hus, der ligger centralt og 200 meter fra stranden er perfekt til familieferien.

4. Prøv en tur på Gokart-banen

Marielyst har flere forskellige aktiviteter, du kan prøve. En af dem er gokart-banen, hvor du kan udfordre venner eller familie i de hurtige vogne. Banen er 400 meter lang med flere udfordrende sving og chikaner.

Har du børnene med, så er der også en bane for de 7-13 årige og en bane med elbiler til de 3-6 årige. Et sted for hele familien. Se mere her.

5. Besøg Middelaldercentret

I Nykøbing, blot 15 km fra Marielyst, kan du besøge Middelaldercentret, hvor du kan lære om livet i Danmark i middelalderen. Centret består af en række rekonstruerede middelalderbygninger og landskaber.

Besøgende kan opleve forskellige aktiviteter og begivenheder, der afspejler perioden. Der arrangeres blandt andet ridderturneringer, håndværksworkshops og forestillinger med fokus på middelalderen.

Middelaldercentret har også butik, klatrebane og en restaurant. Det er bestemt en af de bedste oplevelser i Marielyst, hvor både børn og voksne vil føle sig underholdt.

oplevelser i marielyst
Middelaldercentret er en god oplevelse for både børn og voksne

6. Snup en kølig (eller burger) på Haveje

Haveje har flere strandbarer rundt om i Danmark og en af dem ligger i Marielyst. Her kan du snuppe en øl, drink eller cocktail, men der er også mulighed for at få lidt at spise.

Haveje er der altid en god stemning og kreahjørne for børnene. Strandbaren arrangerer af og til events som f.eks. koncerter. Et cool sted, der er svær at forlade.

7. Ha’ en sjov dag i Golf & Fun Park

Golf & Fun Park er et sjovt og underholdende sted for hele familien. Her kan du fornøje dig med bl.a. segway, minigolf, trampoliner, elbiler, bumper balls og meget mere.

Der er også mulighed for at købe noget at spise i Golf & Fun Park, men du kan også tage din egen mad med. Drikkevarer skal du købe på stedet. Se mere om Golf & Fun Park.

8. Bo godt på din ferie i Marielyst

Selvom Marielyst er et populært sted til en sommerhusferie, så er der også andre overnatningsmuligheder. Du kan f.eks. bo centralt ved Marielyst Torv på Hotel Nørrevang eller i Danlands ferieboliger.

Er du mere til camping, så er der også mulighed  for det. Du kan se nærmere på Marielyst Familiecamping og Marielyst Ny Camping.

9. Oplev Møns Klint

Er du frisk på en køretur, så skal du opleve smukke Møns Klint, der består af hvide kridtklinter, hvor de højeste ligger 128 meter over havets overflade. Møns Klint er et populært turistmål pga. sin naturskønhed og unikke geologi.

Du kan gå en tur langs klinten og nyde udsigten over Østersøen, men også besøge GeoCenter Møns Klint for at se fossiler og lære om områdets geologi. Der er ca. 83 km fra Marielyst til Møns Klint.

10. Besøg dyrene i Guldborgsund Zoo

Kun 12 km fra Marielyst ligger Guldborgsund Zoo, hvor du kan se en lang række dyr som f.eks. aber, lemurer og slanger. Der er også en børnezoo og en botanisk have.

Guldborgsund Zoo er et rigtig godt valg til en familieudflugt – her er aktiviteter og oplevelser uanset alder. Se om Guldborgsund Zoo, der ofte har særarrangementer i skoleferierne.

11. Se de gamle tog og lokomotiver i Gedser Remise

I den gamle Gedser Remise er der i dag indrettet museum, hvor der vises en samling af gamle togvogne, sporvogne og jernbanemateriel i et autentisk miljø.

På området kan du desuden se Det Gule Palæ, den ikoniske bygning, der blev brugt i filmen Olsenbanden på skinner. Om sommeren arrangeres der også togkørsel mellem remisen og Nykøbing Falster. Se mere om Gedser Remise.

oplevelser i marielyst
Det hyggelige Hotel Nørrevang har også restaurant