Oplevelser i Skagen

Som et af Danmarks mest elskede ferieområder mangler der ikke gode oplevelser i Skagen. Byen går aldrig af mode og bliver ved med at tilbyde noget nyt til de besøgende.

Selvom Skagen kan besøges året rundt, så vågner byen for alvor op i foråret, og der er ingen tvivl om, at det smukke område på toppen af Jylland tager sig bedst ud i sommermånederne.

Skagen er et alsidigt område bestående af hyggelige Gammel Skagen og den nyere del af byen med den pulserende havn, hvor du bl.a finder restauranter og fiskebutikker.

Oplevelser i Skagen – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Skagen er meget forskellige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Besøg Grenen – Danmarks nordligste punkt

Ingen tur til Skagen uden et besøg på Grenen, hvor Kattegat og Skagerak mødes. Når du ankommer til Grenen, kan du parkere ved Skagen Odde Naturcenter og tage en tur med traktor eller gå de sidste kilometer til selve Grenen.

Det er en smuk gåtur gennem klitterne og langs stranden, hvor du kan nyde den flotte natur. Du skal selvfølgelig også besøge naturcentret, men i området ligger også det gode Bunkermuseum. Grenen er en af de oplevelser i Skagen, du ikke må gå glip af.

2. Se flot kunst på Skagens Museum

Skagens Museum er berømt for sin samling af kunstværker fra Skagensmalerne – en gruppe af danske kunstnere, der boede og arbejdede i Skagen i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.

De mest berømte Skagensmalere er bl.a. P.S. Krøger og Anna og Michael Ancher, der er kendt for deres impressionistiske stil og fokus på lys og natur.

Museet har siden grundlæggelsen udvidet sin samling og omfatter i dag mere end 9.000 værker, hvor malerierne er mest kendt. Skagens Museum præsenterer både faste og midlertidige udstillinger.

3. Bo på nogle af Skagens skønne badehoteller

I århundreder har Skagen tiltrukket en lang række forskellige besøgende. Det var og er et af Danmarks klassiske sommerrejsemål, der udviklede en egentlig badekultur.

Flere indbydende badehoteller dukkede op, og nogle af dem eksisterer stadig. Mest berømt er nok Ruths Hotel og Brøndums Hotel (billedet øverst) – to steder, hvor du kan få en ægte Skagenoplevelse.

Du kan også bo på det nyere Hotel Marie, der får topanmeldelser af tidligere gæster. Uanset hvor du ønsker at overnatte, så reserver i god tid i forvejen i højsæsonen.

4. Bliv imponeret over smukke Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er den største vandreklit i Nordeuropa. Den er hele 1,5 km i lang og op til 40 meter i højden. Råbjerg Mile bevæger sig langsomt mod nordvest på grund af vindens påvirkning, og det menes, at den opstod som følge af en kombination af menneskelig aktivitet og naturlig erosion.

Vandreklitten er en meget populær aktivitet i Skagen og et helt unikt naturfænomen i Danmark. Råbjerg Mile ligger ca. 10 km syd for byen.

oplevelser i skagen
Skagen har dejlige strande med flotte klitlandskaber

5. Tag en tur på stranden

En af de vigtigste grunde til Skagens popularitet er selvfølgelig de dejlige strande, hvor du flere steder kan opleve et imponerende klitlandskab. Skagen Sønderstrand ligger tættest på byen, men du kan også vælge nordstranden tæt på Grenen. Den er dog lidt mere udsat for vind og vejr.

Vi skal heller ikke glemme hele den skønne kyststrækning langs Vesterhavet, hvor Kandestederne, Skiveren og Tversted byder på kilometervis af fantastisk sandstrand.

Har du børnene med, så er Sønderstrand et godt valg – her er livredderne på plads i skolesommerferien. Du kan altid tjekke de 5 gode baderåd her.

6. Snup en dejlig sommerhusferie

Skagen har masser af muligheder for en dejlig sommerhusferie. Du skal bare vælge budget, størrelse og beliggenhed. Er I en lille familie, så vil dette hus, der får topanmeldelser af tidligere gæster være noget for jer.

Vil du bo helt unikt, så se nærmere på dette hus i det fantastiske landskab ved Skagen Nordstrand. Huset har plads til otte personer og vil helt sikkert være en oplevelse ud over det sædvanlige.

7. Oplev Den Tilsandede Kirke

Den Tilsandede Kirke er offer for den kraftige sandflugt i området. Kirken blev bygget i det 14. århundrede og tjente som sognets kirke indtil begyndelsen af 1700-tallet.

Kirken, der egentlig hedder Sankt Laurentii, blev gradvist indhyllet i sand og erstattet af en ny kirke, Skagen Kirke, som vi kender i dag. Sankt Laurentii blev genopdaget og udgravet i begyndelsen af 20. århundrede og er nu en populær turistattraktion.

8. Se det herlige Bamsemuseum

Både børn og voksne vil uden tvivl synes om et besøg på Skagen Bamsemuseum. Her kan du se et stort udvalg af bamser i mange forskellige størrelser.

Der er både bamsehave og bamsekunst udført af danske kunstnere, men selvfølgelig også en butik, hvor du kan købe bamser. Museet er desuden vært for en lang række aktiviteter for besøgende i alle aldre.

oplevelser i skagen
Den Tilsandede kirke er en populær attraktion

9. Bliv klogere på Skagens historie på Kystmuseet Skagen

Kystmuseet Skagen har til formål at formidle og bevare den kulturelle og naturhistoriske arv fra området omkring Skagen. Museet har udstillinger om fiskeri, maritime aktiviteter og kyst- og naturliv. Se mere om Kystmuseet Skagen.

10. Besøg Drachmanns Hus

Den berømte kunstner Holger Drachmann tilbragte en del af sit liv i Skagen. Her kan du besøge hans hus, der i dag er indrettet som museum dedikeret til kunstnerens liv og værker.

Museet ligger i et fint stråtækt bindingsværkshus og er en del af Skagens Kunstmuseer. Sammen med Anchers Hus, så er Drachmanns Hus en af de klassiske oplevelser i Skagen. Du kan se meget mere om Drachmanns Hus her.

11. Hop på cyklen og kør du i det blå

En cykeltur i Skagen er en fantastisk måde at udforske det dejlige område. Der er mange cykelruter at vælge imellem afhængigt af, hvor langt og hvor udfordrende du ønsker din tur skal være.

Uanset om du cykler mod nord eller syd, så kan du nyde den smukke natur, de lyse sandstrande og den friske havluft. Du kan gøre stop ved f.eks. gallerier, seværdigheder eller nogle af de små butikker med produkter fra lokalområdet.

En fordel ved cyklen er udover det rolige tempo, at du ofte kan komme rundt, hvor biler ikke er tilladt. Og nej, du behøver ikke at medbringe din egen cykel – den kan du leje i byen.

12. Nyd et dejligt pakkeophold

Er du typen, der godt kan lide at have det meste ordnet hjemmefra, når du tager på ferie, så skal du booke et pakkeophold. Du kan f.eks. se nærmere på Skagen Hotel eller Foldens Hotel, hvor du bl.a. kan få halvpension inkluderet.

Begge hoteller ligger perfekt i Skagen med nem adgang til alt det byen har at byde på. Du kan vælge ophold af forskellig varighed, der alle er rigtig god værdi for pengene.

Drachmanns fine hus, hvor du kan lære mere om den berømte kunster