Oplevelser i Søndervig

oplevelser i søndervig

Der er masser af gode oplevelser i Søndervig. Området ved vestkysten er superpopulær blandt danske og udenlandske turister, der især om sommeren valfarter til de dejlige strande.

Søndervig byder på et godt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Du kan tage på shoppingtur i gågaden eller nyde en god middag med udsigt til havet.

Udover de mange aktiviteter og oplevelser i Søndervig som du kan læse om herunder, så har byen selvfølgelig alt hvad der skal til for en dejlig familieferie. F.eks. minigolf, legepladser, vandland og ishuse.

Oplevelser i Søndervig – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Søndervig er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Tilbring en dejlig dag på stranden

Den lange sandstrand med indbydende klitter er den direkte årsag til at turisterne besøger Søndervig. Du kan f.eks. nyde solen, snuppe en badetur eller bygge sandslotte. I sommerperioden er der livredder på stranden i Søndervig.

Strandpromenaden er perfekt til afslappende gåture eller cykelture langs kysten. Du kan også prøve forskellige vandsportsaktiviteter som surfing, kitesurfing, stand-up paddle og windsurfing. Der er mulighed for både at leje udstyr og få undervisning.

2. Ha’ en sjov dag i Adventure Park Søndervig

I den populære Adventure Park Søndervig kan du prøve en række spændende aktiviteter og attraktioner for både børn og voksne. Der er bl.a. zipline, mountainbikes, en stor legeplads, klatrebane i trætoppene og meget meget mere.

Forlystelsesparken har også en café, hvor du kan købe mad og drikke. Adventure Park Søndervig er et sjovt og oplevelsesrigt sted for hele familien.

3. Prøv et lækkert spaophold på Hotel Fjordgaarden

I Ringkøbing, blot 5 km fra Søndervig, ligger det populære Hotel Fjordgaarden, som er kendt for sin rigtig gode spaafdeling, der tilbyder skønne behandlinger i lækre og moderne omgivelser.

Du bor selvfølgelig godt på Hotel Fjordgaarden, der også har fitnessfaciliteter, en lækker restaurant og udlån af cykler. Det er med andre ord en rigtig god base for oplevelser i Søndervig.

4. Se vestkysten fra toppen af Lyngvig Fyr

Lige syd for Søndervig ligger det 38 meter høje Lyngvig Fyr, som du har mulighed for at besøge. Gå op i fyrtårnet og nyd den smukke udsigt over den langstrakte kyst og Ringkøbing Fjord bagved.

Lyngvig Fyr blev opført i 1906 og er et af områdets mest populære seværdigheder. Du kan kombinere fyrtårnet med f.eks. Hvide Sande.

5. Oplev de flotte sandskulpturer på Søndervigs Sandskulpturfestival

Den årlige Søndervig Sandskulpturfestival er dedikeret til kunstværker lavet af sand. Kunstnere fra hele verden kommer for at bygge imponerende og detaljerede skulpturer ud af sand. Hvert år har et nyt tema, som kunstnerne skal følge.

Festivalen strækker sig normalt fra maj til oktober og tiltrækker besøgende i alle aldre. Udover at se de flotte sandskulpturer kan besøgende også deltage i workshops og aktiviteter, hvor de kan lære at lave deres egne sandskulpturer.

oplevelser i søndervig
Et par af de flotte sandskulpturer

6. Nyd en skøn sommerhusferie med familie eller venner

En sommerhusferie giver mulighed for at tilbringe kvalitetstid med familie og venner. Du kan komme væk fra hverdagens trummerum og nyde alle de muligheder Søndervig har.

Udover stranden er der flere vandre- og cykelruter, der fører dig gennem smukke naturområder og klitlandskaber. Vil du bo på stranden, så tjek dette skønne sommerhus i klitterne, mens du kan bo mere centralt i dette hyggelig hus, hvor der er gratis adgang til vandland.

7. Bliv klogere på Søndervig og omegn på en Segwaytur

En lidt anderledes måde at se Søndervig er på en Segwaytur. Søndervig Segway Tours tilbyder guidede ture på det tohjulede transportmiddel, hvor du står oprejst og styrer ved hjælp af balance og bevægelse.

Turene er guidede, hvilket betyder, at en erfaren guide fører gruppen rundt og fortæller om seværdighederne og historien bag. Det præcise indhold og længden af turene kan variere afhængigt af rute og vejr, men typisk inkluderer de en kombination af by- og naturoplevelser.

8. Snup en runde golf

På Holmsland Klit Golfklubs bane er gæster velkommen. Her kan du udfordre dig selv på den imponerende bane, der ligger naturskønt lige nord for Søndervig.

Både nybegyndere og erfarne golfspillere vil uden tvivl finde banen spændende. Du kan se mere om golfklubben og hvordan du får adgang som gæst lige her.

9. Besøg Fiskeriets Hus

I Hvide Sande, der ligger ca. 10 km syd for Søndervig, kan du besøge Fiskeriets Hus, der viser byens maritime historie og fiskeriets betydning for området.

Udover udstillingerne er der akvarier, klappebassin, naturlegeplads, kunstudstilling og forskellige events. Et spændende sted for både børn og voksne. Se mere om Fiskeriets Hus her.

10. Book et ophold på Lalandia Søndervig

Det behøver ikke være sol og sommer for at få en dejlig badeferie i Søndervig. Det dejlige feriecenter Lalandia tilbyder forskellige former for indkvartering som feriehuse og lejligheder og har desuden en række faciliteter og aktiviteter

Mest populær er nok det sjove vandland, men der er også restauranter, indendørs legeland og mulighed for at aktiv ferie. Lalandia er kendt for sine gode og veludstyrede feriecentre rundt om i Danmark – således også i Søndervig.

11. Smag på Whisky hos Stauning Whisky

Er du frisk på at køre lidt længere på din ferie i Søndervig, så kan du i Stauning, ca. 30 km fra Søndervig, besøge den lokale whiskyproducent, der tilbyder smagninger og rundvisninger.

Stauning Whisky er kendt for deres produktion af whisky ved hjælp af lokale råvarer og traditionelle produktionsmetoder. Det anbefales at booke plads på rundvisningerne på forhånd – se mere her.