Oplevelser på Djursland

Der er overraskende mange gode oplevelser på Djursland, hvor ingen kommer til at kede sig. Uanset alder er der masser af spændende ting du kan se, gøre og opleve.

Djursland er kendt for sin smukke natur med skove, kystområder og bakkede landskaber. Du finder også flere populære turistattraktioner som f.eks. Djurs Sommerland, Ree Park Safari og Mols Bjerge Nationalpark.

Halvøen Djursland mellem Kattegat og Randers Fjord byder på flere forskellige byer og områder, hvor du kan finde overnatning til din ferie. Fra populære strande til byer som f.eks. Grenå og Ebeltoft.

Oplevelser på Djursland – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave på Djursland er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Se smuk natur i Mols Bjerge Nationalpark

Mols Bjerge Nationalpark er et kuperet og bakket område med skove, søer, hedearealer og en varieret plante- og dyreliv. Du kan bl.a. spotte kronhjorte, oddere og sjældne fuglearter som havørne og vandrefalke.

Nationalparken er kendt for sin smukke natur og vigtige biodiversitet, hvor du samtidig har mulighed for aktiviteter som vandreture, cykling og ridning.  Mols Bjerge Nationalpark blev oprettet i 2009 og dækker et areal på ca. 180 km².

2. Ha’ en sjov dag i Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er en af Danmarks mest populære forlystelsesparker. Her finder du mere end 60 forlystelser i form af rutsjebaner, vandlande, coastere og meget meget mere.

Parken tilbyder en bred vifte af aktiviteter og temaer, hvor du bl.a. kan besøge Bondegårdsland, Piratland og Dinosaurland. Uanset alder, så vil en tur i Djurs Sommerland være en sjov oplevelse. Se mere om Djurs Sommerland.

En af forlystelserne i Djurs Sommerland

3. Snup en dejlig sommerhusferie

På Djursland har du masser af muligheder for en dejlig sommerhusferie. Vil du bo ved en af de mest populære strande, så kan du se efter huse ved f.eks. Fjellerup Strand, der ligger tæt på Djurs Sommerland.

Du kan også vælge Følle Strand ved Nationalpark Mols Bjerge og med kort køretid til Aarhus. Der er selvfølgelig mange andre steder, du kan leje sommerhus alt efter budget, størrelse og beliggenhed.

Uanset hvor på Djurs Sommerland du lejer sommerhus, så har du mulighed for at tilbringe kvalitetstid med familie og venner.

4. Oplev de imponerende dyr i Ree Safaripark

En tur i Ree Safaripark er en af de mest populære oplevelser på Djursland. Parken er opdelt i forskellige områder, hvor du kan se forskellige dyrearter fra hele verden –  fra løver, giraffer og zebraer til krokodiller, slanger og aber.

Ree Safaripark tilbyder også forskellige aktiviteter som fodringer og safariture i bil eller med landrover. Du kan også tage med på en guidet Walking Safari eller hoppe på toget Amerika Expressen. Der er oplevelser for hele familien i Ree Safaripark.

5. Tag en tur på stranden

På Djursland er der flere gode strande at besøge, du kan besøge. Fjellerup Strand ligger mellem Grenaa og Ørsted. Her er der blødt sand og rolige bølger, der gør den ideel til en afslappende dag ved vandet. Der er også faciliteter som toiletter, kiosker og parkering.

Gjerrild Strand er en smuk strand med klipper og storslået natur. Den er kendt for sin store badebro, hvor du har mulighed for at hoppe i vandet, solbade eller bare nyde udsigten over havet. Der er faciliteter som toiletter og parkering tæt ved stranden.

Skødshoved Strand ligger ved halvøen Helgenæs og er omgivet af bakker og skov. Det er et ideelt sted for dig, der søger en mere fredelig og naturskøn strandoplevelse. Stranden har fint sand og krystalklart vand og er perfekt til afslapning i smukke omgivelser.

Der er også strand i Grenå. Her er der tale om en lang og bred sandstrand med klart vand. Der er masser af plads til at solbade og hygge sig, og stranden har også faciliteter som toiletter og kiosker.

Der er andre strande at vælge mellem, men uanset hvor du hopper i vandet, så husk at følge de 5 gode baderåd her.

Fjellerup Strand på nordkysten af Djursland er et populært sted at holde ferie

6. Bliv klogere på livet under havoverfladen i Kattegatcentret

I Grenå kan du besøge Kattegatcentret, der er et af Nordens største akvarier. Centret fokuserer på dyrelivet under havoverfladen og tilbyder aktiviteter og udstillinger, hvor du kan lære om verdenshavene og det spændende dyreliv.

Du kan bl.a. se hajer, sæler, pingviner og skildpadder – i alt er der over 200 arter. Centret er også involveret i bevaringsprojekter og forskning for at bevare havets økosystemer og truede arter. Se mere om Kattegatcentret, der ofte har særlige events i skoleferierne.

7. Besøg charmerende Ebeltoft

Den mest charmerende by på Djursland er nok Ebeltoft, der er kendt for sin velbevarede gamle bydel med brostensbelagte gader flankeret af bindingsværkshuse.

Ebeltoft har desuden flere turistattraktioner som f.eks. Fregatten Jylland, Ebeltoft Glasmuseum og Maltfabrikken, der er et kunstcenter med skiftende udstillinger.

Vi anbefaler, at du snupper en overnatning to i den hyggelige by, der også er et fint udgangspunkt til f.eks. naturoplevelser og en tur på stranden. Du kan finde overnatning i Ebeltoft her.

8. Bo på et af Danmarks bedste gourmethoteller

Molskroen er ikke kun et charmerende overnatningssted, men har også en fantastisk prisvindende restaurant, der har fået en Michelin Green Star. Det gastronomiske niveau er højt, og med Stefan Villadsen som køkkenchef et mere moderne udtryk. Det er stedets Signature Menu et godt eksempel på.

Der er kun 18 værelser på Molskroen, hvor du skal booke i god tid for at prøve et af Danmarks bedste gourmetophold. Kroen ligger tæt på stranden og tilbyder faciliteter som f.eks. have, terrasse og gratis wifi. Morgenmad er inkluderet i prisen.

oplevelser på djursland
Øer Maritime Ferieby er et unikt overnatningssted

9. Lær om nordens dyr i Skandinavisk Dyrepark

Skandinavisk Dyrepark har fokus på nordisk natur og dyrearter, hvor du bl.a. kan opleve ulve, bjørne, elge, bisoner, bjerggeder, vildsvin og polarræve.

Parken tilbyder en række aktiviteter og oplevelser for besøgende i alle aldre. Der er også forskellige shows og fodringer samt mulighed for at tage på guidede ture. Se mere om Skandinavisk Dyrepark.

10. Hold ferie på unikke Øer Maritime Ferieby

Skal ferien på Djursland være lidt ud over det sædvanlige, så er Øer Maritime Ferieby et oplagt valg. Her bor du unikt på en af de syv små øer, der er forbundet af broer.

Du kan vælge mellem flere forskellige størrelser feriehuse og har et hav af faciliteter at vælge mellem. F.eks. minigolf, legeplads, padelbane, tennis og swimmingpool.

11. Hør historien om de danske herregårde

Herregården Gammel Estrup blev opført som en befæstet borg i 1300-tallet og senere ombygget til renæssanceslot. Gammel Estrup huser i dag Danmarks Herregårdsmuseum, der formidler historien om adelslivet i Danmark gennem århundreder.

Museet fortæller historien om jagt, herregårdsliv, landbrug og meget mere. Der er en lang række fine rum og udstillinger, og rundt om herregården ligger desuden en stor park.

oplevelser på djursland
Gammel Estrup indeholder i dag Danmarks Herregårdsmuseum