Oplevelser på Fyn

hvad skal du lave på Fyn

Der er masser af gode og spændende oplevelser på Fyn. Også flere end dem du kan læse om herunder, der er vores bud på de bedste og mest interessante seværdigheder og aktiviteter på Fyn.

Du kan få mere inspiration i indlæggene Oplevelser i Svendborg og Oplevelser i Kerteminde, der begge hører til Fyns mest populære byer hos turisterne.

Oplevelser på Fyn – det skal du se, gøre og prøve

Vores forslag til, hvad du skal lave på Fyn er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Oplev det spændende H.C. Andersens Hus

Odense er H.C. Andersens hjemby. Her kan du besøge det nye H.C. Andersens Hus, der ligger i en flot bygning tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma (billedet øverst).

På museet kan du selvfølgelig høre mere om eventyrforfatteren i form af bl.a. breve, manuskripter, papirklip og bøger understøttet af en audioguide, der er inkluderet i entréprisen.

Anden halvdel af H.C. Andersens Hus er et slags interaktivt showroom, der på kreativ vis fortæller om forfatterens mange verdensberømte digte og historier.

Både børn og voksne vil helt sikkert synes godt om H.C. Andersens Hus, der hører til en af de bedste oplevelser på Fyn. Se mere om åbningstider og køb billet online på museets hjemmeside.

2. Besøg Egeskov Slot

Egeskov Slot er en af de bedst bevarede vandborge i Europa. Slottet blev bygget i 1554 af Frands Brockenhuus og er omgivet af en voldgrav. Det er kendt for sin unikke byggestil, der er et mix af stilarter fra middelalderen og renæssancen.

Egeskov Slot huser i dag et museum, der viser historien og kulturen i området, men har også forskellige temaudstillinger og events. Slottet og den omkringliggende park er et populært turistmål, hvor du kan udforske slottet, gå i de smukke haver og prøve forskellige aktiviteter.

Læs mere om hvad du kan opleve på Egeskov Slots hjemmeside  – vil du bo i nærheden af den populære turistattraktion, så kan du se mere i indlægget Overnatning ved Egeskov Slot.

Det flotte Egeskov Slot er en af Danmarks mest populære attraktioner

3. Prøv Bridgewalking over Lillebælt

En af de absolut mest populære oplevelser på Fyn er Bridgewalking over Lillebælt. Du går på toppen af den gamle Lillebæltsbro, og undervejs fortæller guiden om broens historie og konstruktion.

Fra toppen af broen 60 m.o.h. har du selvfølgelig også en forrygende udsigt, hvor du kan være heldig at spotte sæler og marsvin. Turen starter i Middelfart, og på Bridgewalkings hjemmeside kan du se mere om priser og købe billet online.

4. Bo godt på din ferie på Fyn

Når du besøger Fyn, skal du ikke gå på kompromis med overnatningen. På vores liste over Danmarks bedste hoteller kan du f.eks. finde det lille Lunds Hotel, der ligger skønt på havnen i Bogense. Det er et superpopulært overnatningssted, hvor du skal booke i god tid i højsæsonen.

I smukke omgivelser lige ned til Lillebælt ligger det historiske Hindsgavl Slot omgivet af en smuk park. Det er et af Danmarks bedste slots- og herregårdshoteller ligesom Broholm Slot ved Gudme.

5. Bliv klogere på vikingerne på Vikingemuseet Ladby

En af de oplevelser på Fyn du skal prioritere er Vikingemuseet Ladby. Her blev der i 1935 fundet en vikingegrav, der bl.a. indeholdt en over 1000 år gammel vikingebåd kendt som Ladbyskibet.

Museet rummer en udstilling om vikingetidens samfund, skibsfart og gravskik samt en rekonstruktionen af høvdingens skib. Besøgende kan udforske museet og lære mere om vikingernes kultur og historie.

oplevelser på fyn
Odenses gamle bydel er superhyggelig

6. Spis lækker mad på Falsled Kro

En af Danmarks bedste restauranter er Falsled Kro ved Faaborg. Kroen har fået én stjerne i Michelinguiden, og her kan du smage forskellige menuer, der tager udgangspunkt i det dansk-franske køkken.

Der bruges råvarer i sæson og menukortet skifter efter årstiderne. Der er åbent til frokost og aften alt efter sæson. Bordreservation anbefales. Se mere om Falsled Kro.

7. Lær om områdets dyr og natur på Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er et spændende dyre- og oplevelsescenter, hvor du kan lære om områdets havdyr. Se sæler, marsvin og andre fascinerende havdyr og oplev interaktive udstillinger om havets økosystem.

Der er også rørebassin og vandlaboratorium – et interessant og lærerigt sted for både børn og voksne. Fjord&Bælt har som regel særlige events i skoleferierne. Se mere om oplevelser og åbningstider på Fjord&Bælts hjemmeside.

8. Hør om Fyn og Odenses historie på Møntergården

Centralt i Odense kan du besøge det kulturhistoriske museum Møntergården, der har en række forskellige udstillinger med fokus på Odenses og Fyns historie fra oldtiden til i dag.

Udover de faste og skiftende udstillinger fungerer Møntergården også som et aktivt kulturcenter med et varieret program af events for både børn og voksne. Der arrangeres bl.a. foredrag, workshops, koncerter og teaterforestillinger.

På Fyn kan du prøve glamping flere steder – en meget populær ferieform

9. Prøv glamping – unik overnatning i naturen

Glamping – glamourøs camping – er populært som aldrig før. Glamping handler om at bringe hotelværelsets luksus og komfort ud i den vilde natur. Du bor typisk i luksustelt, men glamping kan også være f.eks. luksusshelter, ombyggede beboelsesvogne og huse i trætoppene.

Ved Kerteminde kan du prøve glamping på populære Hesselgaard Glamping, hvor du bor i lækre luksustelte med plads til højst seks personer. Lidt længere mod syd, ved Nyborg, kan du også se nærmere på luksusteltene hos BohoFyn.

Ved Svendborg tilbyder Cozy Garden glamping i luksustelte med skøn beliggenhed i en dejlig have ca. 6 km fra centrum. Her er bl.a. udekøkken og mulighed for at lave mad over bål.

10. Nyd de japanske haver i Broby

Et stykke Japan i Danmark. Sådan kalder ejeren selv de imponerende japanske haver, der ligger i Broby. Fra at være et mindre projekt og en have til ham selv, er stedet nu blevet en populær turistattraktion.

De Japanske Haver er opdelt af en række mindre haver med hvert deres formål. Du kan f.eks. besøge meditationshaven, tempelhaven og livets have. Et meget smukt sted, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Se mere om De Japanske Haver.

11. Tag en dukkert ved Kerteminde Nordstrand – Fyns bedste strand?

Hele vejen rundt om Fyn ligger adskillige dejlige strande. Skal man fremhæve én må det være Kerteminde Nordstrand, der er en skøn lavvandet sandstrand.

Stranden ligger næsten i centrum af byen og er således nem at komme til. Børnefamilier kan med fordel finde en plads i nærheden af livredderen, der er på plads i skolesommerferien. Læs om de 8 baderåd her.

oplevelser på fyn
Kunstmuseum Brandts har mange forskellige udstillinger

12. Se flot kunst på Kunstmuseum Brandts

I Brandts gamle klædefabrik ligger nu Kunstmuseum Brandts, der råder over hele fem etager i den ikoniske bygning midt i Odense. Grundstenen er den faste udstilling 250 års dansk kunst.

Her kan du se værker af f.eks. Anna Ancher, Asger Jorn, Per Kirkeby, Jens Juel og Poul Gernes for blot at nævne nogle få af de kendte kunstnere i samlingen.

Kunstmuseum Brandts har året rundt en række skiftende udstillinger med både danske og internationale kunstnere ligesom der løbende afholdes forskellige arrangementer. Se mere om Brandts Kunstmuseum.

13. Ha’ en sjov dag i Fyns Sommerland

Det genopståede Fyns Sommerland tilbyder en sjov dag for børn og barnlige sjæle.  Stedet satser på såkaldt analoge aktiviteter, hvor du skal bruge kroppen. Det er der alle muligheder for med det brede udvalg af aktiviteter.

Du kan f.eks. prøve BMX, kajak, minigolf og skattejagt, men der er også legeplads og svæve- og forhindringsbaner. Du kan også få is, kaffe og lidt at spise i Fyns Sommerland.

14. Besøg Øhavsmuseet i Faaborg

I hyggelige Faaborg kan du besøge Øhavsmuseet, der har historie, natur og kultur i Det Sydfynske Øhav som fokus. Øhavet består af over 100 øer, og dem kan du lære mere om på museet gennem faste og skiftende udstillinger.

På Øhavsmuseet er der også andre aktiviteter. F.eks. audiowalk, vandrerute med lydinstallationer og MTB-sporet Mammut Trail. Museet er en fin oplevelse for både børn og voksne. Se mere om Øhavsmuseet.

15. Hør god musik på Tinderbox Festival

En af Danmarks fedeste og mest populære festivals er Tinderbox, der finder sted i Tusindårsskoven ved Odense. Her kan du høre musik fra både lokale og internationale kunstnere, der byder på en bred vifte af genrer som f.eks. pop, rock, hip-hop og elektronisk musik.

Udover musikken tilbyder festivalen også madboder, festlige barer og en række andre aktiviteter og underholdningsmuligheder. Du kan også overnatte – enten i eget telt eller i cool glampingtelt. Se mere om Tinderbox.

Fyn har flere gode festivals