Oplevelser på Langeland

oplevelser på langeland

På trods af øens beskedne størrelse, så finder du en lang række gode oplevelser på Langeland. Øen byder bl.a. på smuk natur, lange strande og spændende seværdigheder.

Langeland kan selvfølgelig besøges året rundt, men fra påsken stiger indbyggertallet markant, og nogle aktiviteter og seværdigheder åbner efter vinteren.

I sommermånederne er der liv og glade dage på Langeland, der har sin andel af ishuse, pop up-spisesteder og aktiviteter for børn og voksne.

Oplevelser på Langeland – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave på Langeland er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Lær om den kolde krig på Langelandsfortet

Langelandsfortet blev opført under Den Kolde Krig som en del af Danmarks forsvar mod et eventuelt angreb fra Warszawapagten. Fortet består af en række store betonbygninger, der skulle fungere som bl.a. kommandocentral og ammunitionslagre

Efter Murens fald i 1989 mistede Langelandsfortet sin militære betydning, hvorefter det blev omdannet til museum, der åbnede i 2008. Her kan du lære om fortets historie samt opleve forsvarsanlæggets forskellige funktioner.

Det spændende fort er uden tvivl en af de oplevelser på Langeland, som vi anbefaler dig at prioritere. Klik ind på Langelandsfortets hjemmeside for at se priser, åbningstider og hvad der sker under dit besøg.

2. Besøg det spændende Langelands Museum

I en pragtfuld gul bygning ligger Langelands Museum, hvor du kan lære mere om livet på øen gennem århundreder. Museet fortæller historien i form af forskellige udstillinger og samlinger inden for emner som arkæologi, fiskeri, landbrug og søfart.

Langelands Museum har også forskellige aktiviteter, foredrag og events for både børn og voksne. Et spændende og lærerigt sted. Se mere om Langelands Museum.

3. Tag på en dejlig miniferie

Er du typen, der godt kan lide at have det meste arrangeret hjemmefra, når du tager på ferie, så skal du booke et pakkeophold. Her har du udover overnatningen som regel også flere måltider og fordele inkluderet.

På Langeland er der flere muligheder for at tage på miniferie. Først og fremmest skal du se nærmere på den smukke og historiske Brolykke Herregård, der emmer af historie – her kan du bl.a. få morgenmad og lækre aftenmenuer inkluderet.

Andre gode valg til en miniferie på Langeland er Bagenkop Kro og Hotel Rudkøbing Skudehavn, der begge får gode anmeldelser og har flere fordele med i pakken.

4. Gå en tur ved Tranekær Slot (og spis god mad)

I Tranekær ligger det smukke og velbevarede Tranekær Slot, der kan spores til 1200-tallet. Der er ikke adgang til selve slottet, som ligger smukt i naturskønne omgivelser, der indbyder til en god gåtur.

Du kan med fordel afslutte gåturen på den gode restaurant Generalen, der serverer dansk/fransk mad med brug af lokale råvarer i sæson. Et superlækkert spisested, der er indrettet i en gammel stald.

Restauranten ligger i forbindelse med Pichardts, der er et dejligt og populært overnatningssted, hvor du bor i moderne ferielejligheder tæt på slottet. Se pakketilbud på Pichardts her.

5. Oplev hyggelige Rudkøbing

Øens største by er kendt for sin charmerende gamle bydel med velbevarede huse og brostensbelagte gader. Her kan du udforske de lokale butikker og snuppe en bid man på et af byens spisesteder.

Rudkøbing har et kunstnerkvarter, der primært ligger langs Østergade og Sidsel Baggersgade. Her kan du besøge gallerier med kunst og kunsthåndværk. Andre ting du kan se og opleve i Rudkøbing er H.C. Ørsted-udstillingen og det byhistoriske arkiv i Havnegade.

6. Nyd en dejlig strandtur

Langeland er også dejlige strande. De ligger spredt over hele øen, så uanset hvor du booker overnatning er der ikke langt til en god badetur. Men hvilke strande er så bedst?

Det er der selvfølgelig delte meninger om, men vi er særligt glade for Ristinge Strand på den sydlige del af øen. Her er der fint sand og rent vand – et populært sted, men stranden er lang og der er som regel god plads.

Syd for Ristinge kan du også besøge Østersøbadet ved Hesselbjerg, hvor du finder dejlige klitter. En anden dejlig strand er Lohals Strand, der er lavvandet og ligesom Østersøbadet og stranden i Ristinge børnevenlig og har modtaget Det Blå Flag.

Der er andre strande at vælge mellem, men uanset hvor du hopper i vandet, så husk at følge de 5 gode baderåd her.

Den flotte mølle ved Naturdestination Skovsgaard

7. Snup en dejlig sommerhusferie

Langeland er et rigtig godt valg til en dejlig sommerhusferie. Der er masser af skønne huse at vælge mellem – også med plads til vennegruppen eller den store familie.

Udlejningshusene fås i alle prisklasser – skal du holde ferie på Langeland i skoleferierne, så anbefaler vi, at du booker i god tid – især hvis du har særlige krav til huset. Find rabatkoder og last minute tilbud her.

8. Kom tæt på dyr og natur ved Naturdestination Skovsgaard

Ved Naturdestination Skovsgaard er naturen i centrum. Her kan børn og voksne lære om og komme tæt på dyr og natur med mulighed for at overnatte.

Naturdestinationen ligger i forbindelse med Skovsgaard Gods, der er ejet af Danmarks Naturfond. Du kan bl.a. opleve udstillinger, naturværksteder og møde i alt 99 dyrearter.

Stedet har flere gode vandreruter, hvor du bl.a. kan gå forbi den fine Skovsgaard Mølle. Naturdestinationen har desuden café, naturformidling og en tætpakket programkalender med masser af aktiviteter.

9. Prøv en guidet segwaytur

Ved Bøstrup ligger Segway Langeland, der tilbyder guidede ture på Langeland. Inden du kører af sted får du selvfølgelig instruktion i at køre på den tohjulede segway.

Der tilbydes ture på 7 og 13 km, hvor du kommer rundt til udvalgte seværdigheder og kan nyde den smukke natur undervejs. Se mere om Segway Langeland.

10. Aktiv ferie: Gå ad Øhavsstien

En af Danmarks længste vandreruter er Øhavsstien. På en 220 km lang strækning kan du gå fra Faldsled på Sydfyn via Langeland til Ærø. Du behøver selvfølgelig ikke gå hele ruten, men vælge en eller flere etaper.

Her er Langeland et godt valg. Øen har fem etaper af Øhavsstien, der alle kommer forbi smuk natur og flotte udsigter. Du kan se mere på øhavsstiens hjemmeside.

11. Hør god musik på Ø Festival

Kunst, aktiviteter og fremfor alt musik. Ø Festival finder sted på hele Langeland, men musikprogrammet er koncentreret ved Rue Mark. Her optræder kendte kunstnere såvel som lokale musikere.

Du har selvfølgelig mulighed for at overnatte, og her tilbyder festivalen flere forskellige muligheder. Se mere på Ø Festivals hjemmeside.

12. Besøg hyggelige Svendborg

Det er oplagt at besøge Svendborg, der ligger en kort køretur væk. Byen har et større udvalg af butikker og spisesteder, men også flere attraktioner som f.eks. det naturhistoriske museum Naturama og Danmarks Forsorgsmuseum.

Der er selvfølgelig flere andre ting du kan lave i og omkring Svendborg – se mere i indlægget Oplevelser i Svendborg.

oplevelser i svendborg
Svendborg har en charmerende gammel bydel med fine bindingsværkshuse