Oplevelser på Lolland

Der mangler ikke gode oplevelser på Lolland. Udover smuk og varieret natur kan du både se flot kunst, lære om historien og bo lækkert på en række unikke overnatningssteder.

De største byer er Maribo og Nakskov, men de fleste besøgende vælger at bo andre steder på Lolland, hvor du både finder badehoteller og familievenlige overnatningssteder.

Oplevelser på Lolland – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave på Lolland er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Oplev dyrene i Knuthenborg Safaripark

Lollands mest kendte seværdighed er uden tvivl Knuthenborg Safaripark, der den største af sin slags i Nordeuropa. Parken har flere end 1.000 dyr fordelt på omkring 40 forskellige arter.

Du kan opleve dyr som løver, giraffer, næsehorn, elefanter, zebraer og mange andre. Du kan køre rundt i parken i egen bil eller i en safaribus og på den måde komme tæt på dyrene.

Knuthenborg har desuden en lang række aktiviteter som Evolutionsmuseet, den store Dinosaurskov og Limpopoland, der er Danmarks største vand- og naturlegeplads.

Der er masser af oplevelser for både børn og voksne i Knuthenborg Safaripark, hvor du nemt kan tilbringe en hel dag. Der er dog mulighed for at overnatte, ligesom du flere steder kan købe mad og drikke.

2. Se kunstværket Dodekalitten

Ved Glentehøj på Kragenæs kan du se billedhugger Thomas Kadziolas kunstværk Dodekalitten, der består af 12 høje stenstøtter placeret i en stor cirkel. Støtterne har hver et navn og er øverst formet som ansigter.

En del af oplevelsen er musikken komponeret af Wayne Siegel og selvfølgelig den imponerende beliggenhed, der giver værket og stedet et monumentalt indtryk, som leder tankerne hen på figurerne på Påskeøen. Det er gratis at besøge Dodekalitten – læs mere om kunstværket her.

3. Besøg Middelaldercentret

I Nykøbing kan du besøge Middelaldercentret, hvor du kan lære om livet i Danmark i middelalderen. Centret består af en række rekonstruerede middelalderbygninger og landskaber.

Besøgende kan opleve forskellige aktiviteter og begivenheder, der afspejler perioden. Der arrangeres blandt andet ridderturneringer, håndværksworkshops og forestillinger med fokus på middelalderen.

Middelaldercentret har også butik, klatrebane og en restaurant. Det er bestemt en af de bedste oplevelser på Lolland, hvor både børn og voksne vil føle sig underholdt.

oplevelser på lolland
Man kommer tæt på dyrene i Knuthenborg Safaripark

4. Bo godt på din ferie på Lolland

På Lolland har du alle muligheder for at bo godt. F.eks. er det dejlige Godstedlund på vores liste over Danmarks bedste hoteller. Her er kun syv værelser, så det er om at booke i god tid. Godstedlund ligger ved Maribo og tæt på Knuthenborg Safaripark.

Et spektakulært hotel er det spritnye Hages Badehotel ved Rødby. Her bor du helt unikt på lyse og moderne værelser omgivet af vand. Du har bl.a. mulighed for at booke familieværelser med plads til fire personer.

En tredje mulighed for at bo lækkert på Lolland er Bandholm Badehotel, hvor det emmer af hygge og atmosfære. Her det oplagt at snuppe et forkælelsesophold med god mad og en tur i spa’en. Morgenmad er inkluderet i prisen.

5. Se hyggelige Nysted (og tag med på sælsafari)

Den charmerende havneby Nysted er kendt for sin hyggelige stemning og velbevarede bykerne fra middelalderen med brostensbelagte flankeret af farverige gamle bindingsværkshuse.

Du kan bl.a. besøge Gallert Heike Arndt, spise god mad og tage med på en sælsafari. Flere steder i byen har du i øvrigt en flot udsigt til Aalholm Slot, der kan spores til 1200-tallet.

6. Nyd den flotte kunst på Fuglsang Kunstmuseum

Ca. 8 km syd for Nykøbing kan du besøge Fuglsang Kunstmuseum, der har en imponerende samling af dansk kunst fra slutningen af det 18. århundrede og frem til i dag.

Du kan se værker af bl.a.  Jens Juel, L.A. Ring, Asger Jorn, Vilhelm Lundstrøm og Skagensmalerne. Museet ligger i en flot moderne bygning omgivet af smuk natur, hvor kunstoplevelsen fortsætter. Her er der etableret et kunstlandskab med temaet “Landskabsdialoger”.

Fuglsang Kunstmuseum byder på både faste og skiftende udstillinger og har også en børneformidling. Se mere om udstillinger og aktuelle arrangementer på museets hjemmeside.

Del af kunstværket Dodekalitten

7. Tag børnene med til Lalandia Resort

Et sikkert feriehit for hele familien er et ophold på Lalandia Resort. Her kommer ingen til at kede sig og især vandhunde uanset alder vil synes godt om det store vandland.

Der er mange andre aktiviteter på Lalandia Resort, der tilbyder overnatning i hytter og huse, hvoraf de største har plads til ni personer. Lalandia har desuden flere barer og restauranter. Se priser på Lalandia Resort.

8. Smag den gode kirsebærvin på Frederiksdal

På det vestligste Lolland ligger Frederiksdal, hvor du kan lære mere om stedets produktion af kirsebærvin. Du har mulighed for at tage med på en rundvisning, der giver et indblik i bl.a. produktion og dyrkningsmetoder.

Ingen besøg på et vineri uden at smage på varerne. Det har du selvfølgelig også mulighed for, ligesom du kan købe din favoritvin med hjem. Se mere om Frederiksdal.

9. Besøg Maribo Domkirke

Maribo Domkirke er kendt for sin imponerende gotiske arkitektur. Domkirken blev opført i 1400-tallet i forbindelse med et kloster, der i dag kun er ruiner.

Det var i klostret Leonora Christina levede sine sidste år efter løsladelsen fra Blåtårn. Her færdiggjorde hun det berømte erindringsværk Jammers Minde. Leonora Christinas grav kan ses i kirken.

Du kan tage med på gratis rundvisninger i domkirken for at høre om historien, arkitekturen og kirkens mange fine detaljer. Se mere her.

10. Tag en tur på stranden

Lolland har mange gode strande. Først og fremmest er Hestehovedet ved Nakskov værd at fremhæve, men også Bandholm Strand og Nysted Strand er dejlige og en badetur værd.

Der er selvfølgelig mange andre steder på Lolland, du kan hoppe i bølgerne, men husk altid badesikkerheden. Læs om de 8 baderåd her.

Glamping er en populær og anderledes måde at overnatte

11. Lær om Lolland-Falster på Frilandsmuseet

På Museum Lolland-Falster ved Søndersø i Maribo kan du lære mere om liv og historie på de to øer. Her ligger De Gamle Huse, der er et frilandsmuseum med bindingsværkshuse fra det 18. og 19. århundrede, der tilsammen udgør et bymiljø.

Museet formidler historien om livet på Lolland-Falster gennem tiden og giver et indblik i områdets fortid. Museet De Gamle Huse har forskellige udstillinger og tilbyder desuden arrangementer og aktiviteter for både børn og voksne.

12. Prøv glamping – det er superpopulært!

Glamping – glamourøs camping – er populært som aldrig før. Glamping handler om at bringe hotelværelsets luksus og komfort ud i den vilde natur. Du bor typisk i luksustelt, men glamping kan også være f.eks. luksusshelter, ombyggede beboelsesvogne og huse i trætoppene.

På Lolland kan du prøve glamping hos Korsgården, der tilbyder luksustelte med smuk og naturskøn beliggenhed tæt på Nysted. Her er fred og ro, gode vandrestier og mulighed for at leje cykler.

13. Hør historien om sukker på Danmarks Sukkermuseum

På Danmarks Sukkermuseum i Nakskov er historien og produktionen af sukker i Danmark i fokus. Her udstilles en lang række genstande, og du kan få information om sukkerindustrien, der var og er af stor betydning for Lolland-Falster.

På museet i Nakskov, hvor også Danmarks største sukkerfabrik ligger, er der både faste og skiftende udstillinger. Se mere om museet her.

Et besøg i Middelaldercentret er en af de mange gode oplevelser på Lolland