Oplevelser på Samsø

På trods af øens størrelse, så er der mange gode oplevelser på Samsø. Den dejlige ø i kattegat mellem Sjælland og Jylland er en rigtig ferieklassiker, hvor indbyggertallet mangedobles i sommermånederne.

Samsø har mange gode cafeer og spisesteder, men nogle har kun åben fra forår til efterår. Står du selv for madlavningen, så finder du flere gårdbutikker og lokale producenter, hvor du kan smage og købe øens lækre råvarer og specialprodukter.

Du kommer til Samsø med færge fra Hou i Jylland eller Kalundborg på Sjælland. Et godt tip er at booke din billet i god til i skoleferierne.

Oplevelser på Samsø – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave på Samsø er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Besøg Samsø Labyrinten

Samsø Labyrinten slog dørene op i år 2000. Det er verdens største permanente labyrint og optaget i Guinness Rekordbog. Den består af træer og buske, som tilsammen danner en kæmpe labyrint.

Du kan besøge Samsø Labyrinten i eget tempo, men også deltage i natløb eller prøve stifinderquizzen. Uanset alder er det en af de sjoveste oplevelser på Samsø. Se mere om åbningstider og anden praktisk information på Samsø Labyrintens hjemmeside.

2. Prøv en cykeltur rundt om øen

Samsø er ideel til cykelture. Øen er kendt for sine smukke landskaber, idylliske landsbyer og rolige atmosfære. En cykeltur rundt på Samsø er en fantastisk måde at udforske øen på og nyde den afslappede stemning.

Der er flere forskellige ruter og muligheder for cykelture på Samsø. Du kan vælge at cykle hele øen rundt, hvilket tager cirka en dag og dækker omkring 120 kilometer. På denne rute får du mulighed for at opleve de forskellige landskaber, seværdigheder og smage på øens lokale produkter.

Hvis du foretrækker kortere cykelture, kan du vælge at udforske forskellige dele af øen separat. Der er flere cykelruter, der fører dig gennem Samsøs smukke natur og forbi interessante seværdigheder og landsbyer som Ballen, Tranebjerg og Nordby.

Husk at medbringe en god cykel, da nogle af ruterne kan være udfordrende, især hvis du vælger at cykle hele øen rundt. Der er også mulighed for at leje cykel på Samsø.

3. Bo godt på din ferie på Samsø

Samsø er en populær ø for turisterne. Der er flere rigtig gode overnatningssteder som f.eks. Nordby Kro – Stay by Stage, der roses for beliggenheden og den gode mad.

Du har også mulighed for at bo på klassisk badehotel. Det skønne Ballen Badehotel får topanmeldelser og er et rigtig godt udgangspunkt for oplevelser på Samsø.

Ønsker du at bo i lejlighed, så er Ballen Strandpark et oplagt valg – her kan du booke huse og lejligheder med plads til otte personer – perfekt til den store familie, der vil bo sammen.

oplevelser på samsø
Fyrtårnet på sydspidsen af Samsø er et af de steder du kan besøge på en cykeltur

4. Lær om Samsøs kultur og historie på Samsø Museum

Samsø Museum i Tranebjerg har som mål at bevare, formidle og udstille Samsøs historie og kultur. Museet består af flere forskellige besøgssteder – udover selve museet også f.eks. Museumsgården og husmandsstedet Fredensdal.

Museet har både faste og skiftende udstillinger, men arrangerer også byvandringer og forskellige events for både børn og voksne. Se mere om Samsø Museum.

5. Tag med til fællesspisningen på Samsø Madhus

Fællesspisningen på Samsø Madhus er en populær begivenhed, hvor folk samles for at nyde et måltid sammen. Stedet får stor ros for maden, hvor der fokuseres på lokale ingredienser og råvarer i sæson.

Fællesspisningen foregår ved langborde, og der er således også god mulighed for at møde nye mennesker. Udover fællesspisningen kan du også bo på Samsø Madhus, der får topanmeldelser af tidligere gæster – tjek priserne her.

6. Deltag i et event på Brundby Rockhotel

Brundby Rockhotel er et populært musik- og underholdningssted, der tilbyder en lang række koncerter med kendte kunstnere, der spiller musik i forskellige genrer – bl.a. pop, rock og jazz.

Rockhotellet er kendt for sin intime atmosfære og siger selv, at de er en kreativ legeplads og samlingssted for musikere. Det er selvfølgelig også muligt at bo på det lille hotel, der også har en restaurant. Se mere om kommende events her.

7. Få en rundvisning på Sams Island Distillery

Sams Island Distillery i Tranebjerg producerer bl.a. gin, vodka, whisky og snaps ved brug af lokale ingredienser. Du kan tage med på en fremvisning på destilleriet, hvor du får tre smagsprøver. Se mere om priser og book din fremvisning på Sams Island Distillery her.

8. Lyt til god musik på Samsø Festivalen

Hvert år i uge 29 afholdes Samsø Festivalen, som er en musikfestival kendt for sin hyggelige atmosfære og gode musikprogram med populære danske kunstnere.

Festivalen tiltrækker både lokale og turister, der har mulighed for at overnatte ved festivalpladsen i Strandskoven ved Ballen. Udover musikken er der flere andre events og aktiviteter, hvoraf flere er henvendt til børn. Se mere om fesivalen på samfest.dk.