Oplevelser i Ribe

Der er masser af gode oplevelser i Ribe, hvor især naturelskere og historieinteresserede må slikke sig om munden over de mange muligheder.

Ribe er en fantastisk hyggelig by med brostensbelagte gader, der er flankeret af charmerende bindingsværkshuse. Historen er til stede overalt, og blandt højdepunkterne er f.eks. kapeller, klostre og det flotte rådhus.

Som populær turistby har Ribe selvfølgelig også et godt udvalg af cafeer, butikker og restauranter. Du har således alle muligheder for at få en dejlig ferie, hvor du helt sikkert ikke kommer til at kede dig.

Oplevelser i Ribe – det skal du se, gøre og lave

Vores forslag til, hvad du skal lave i Ribe er alsidige med aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne. Vi håber, du finder inspiration til din ferie uanset om du er til f.eks. smuk natur, aktiv ferie eller kunst, kultur og historie.

1. Besøg Ribe Domkirke

Ribe er især kendt for sin flotte domkirke, der kan dateres til omkring 1150. Udover det fine interiør og mange flotte detaljer, så har du også mulighed for at gå de 248 trin op i Borgertårnet.

Domkirken er en af de mest populære oplevelser i Ribe – der er gratis adgang, mens der er entré til koncerter og arrangementer. Se mere om Rine Domkirke.

2. Bliv klogere på hekse på Heksemuseet

Heksemuseet med det herlige navn HEX! Museum of Witch Hunt fortæller historien om hekseforfølgelse i Ribe i det 16. og 17. århundrede. På museet kan du se genstande og dokumenter, der er relateret til hekseforfølgelse og høre om historiske begivenheder og retssager.

Heksemuseet giver også en indsigt i overtro, trolddomspraksis og heksejagt generelt. Det er et rigtig spændende museum og for alle, der er interesserede i kultur- og heksehistorie. Der er både faste og skiftende udstillinger på Heksemuseet, der ligger centralt i Ribe.

3. Oplev Nationalpark Vadehavet

Ribe ligger få kilometer fra Nationalpark Vadehavet, der er på UNESCOs verdenarvliste. Det er Danmarks største Nationalpark, hvor du bl.a. kan opleve klitter, sandbanker og lavtliggende marskområder.

Vadehavet er et af verdens største tidevandsområder og kendt for sit rige dyre- og planteliv. Området har stor betydning som raste- og ynglested for trækfugle, hvor en af de mest populære aktiviteter er sort sol, som du kan læse mere om længere nede på siden.

Du kan også tage med på sælsafari, samle østers i spandevis og gå flotte ture ad naturstier. Mange steder er der informationstavler og besøgssteder, men du kan også lægge vejen forbi Vadehavscentret, der arrangerer forskellige ture.

4. Bo godt på din ferie i Ribe

En god ferie kræver også god overnatning. Vil du bo centralt i Ribe, blot 80 meter fra domkirken, så skal du se nærmere på Præstegade 11, der er et fuldt udstyret hus med plads til seks personer fordelt på tre soveværelser.

Vil du hellere bo på et klassisk hotel, så er det hyggelige Hotel Postgaarden et godt valg. Her bor du centralt med mulighed for at parkere bilen. Morgenmad er inkluderet, og du kan vælge mellem flere forskellige værelsestyper.

oplevelser i ribe
Tårnene på Ribe Domkirke

5. Lær om vikingerne på Ribe Vikingecenter

Ribe Vikingecenter ligger et par kilometer syd for centrum. Her kan du se en rekonstruktion af en vikingebosættelse og få et indblik i livet og kulturen i vikingetiden.

Centret tilbyder guidede ture, workshops, udstillinger og forskellige aktiviteter, der giver en oplevelse af vikingernes dagligdag, håndværk, handel, kampe og ceremonier. Se mere om Ribe Vikingecenter.

6. Se sort sol og bliv imponeret over naturen

En populær oplevelse i området omkring Vadehavet er sort sol, der hvert forår og efterår tiltrækker mennesker fra nær og fjern. Sort sol er en naturoplevelse, hvor titusinder af stære samles i store flokke og udfører et imponerende og synkroniseret flyveshow i aften- eller morgentimerne.

Under sort sol kan du opleve, hvordan stærene samtidig skifter retning og former flotte formationer. Stæreflokkene kan mørklægge himlen og skabe et spektakulært syn, der gør “solen sort”.

Flere overnatningssteder og f.eks. Vadehavscentret arrangerer guidede ture, der tager dig med til de bedste steder at opleve det unikke fænomen.

7. Hør historien om Jakob A. Riis

Jakob A. Riis udvandrede til USA i 1870, hvor han blev berømt for sin bog “How the Other Half Lives”, der dokumenterede og beskrev levevilkårene for de fattige og immigranterne i New York slumkvarterer.

Riis brugte også sine evner som fotograf til at vise de barske forhold, hvilket bidrog til at skabe bevidsthed og forandring. I Ribe kan du besøge Jakob A. Riis Museum, hvor du kan høre mere om hans enestående historie.

8. Tag på en dejlig miniferie

Er du typen, der godt kan lide at have det meste arrangeret hjemmefra, når du tager på ferie, så skal du booke et pakkeophold. Her har du udover overnatningen som regel også flere måltider og fordele inkluderet.

I Ribe og omegn er der flere muligheder for at tage på en dejlig miniferie. Du kan f.eks. se nærmere på den hyggelige Gram Slotskro, hvor du bl.a. har morgenmadsbuffet og aftenmenu inkluderet.

En anden god mulighed for et pakkeophold er Vadehavshotellet, der ligger perfekt for oplevelser i nationalparken. Vælg ophold på tre eller fire dage.

oplevelser i ribe
Charmerende Ribe i skumringen

9. Gå en tur med Ribes vægter

En ikonisk oplevelse i Ribe er at gå en tur med Ribes vægter, der “lægger byen i seng”. Du kan gratis tage med på vægterrundgang, der finder sted kl. 20 fra juni til oktober.

Mød op på torvet ved Restaurant Weis Stue og følg med vægteren rundt i byen, mens har synger og fortæller historier. Turen varer 45 minutter.

10. Tag børnene med til Riplay

I Ribe er der også tænkt på børnene. Det helt nye legeunivers Riplay er bygget over områdets natur, landskab og historie. Der er bl.a. legetårne, karruseller, hamsterhjul og svævebaner.

Hovedattraktionen er den 107 meter lange forhindringsbane. Riplay er et sted med masser af sjov og læring, og så er legeområdet endda gratis at besøge. Se mere om Riplay.

11. Besøg Rømø (og snup en skøn sommerhusferie)

Ca. 30 km syd for Ribe kan du besøge Rømø, der ligger som en del af Vadehavet. Rømø er især kendt for sin lange brede sandstrand, hvor du har mulighed for at tage bilen med.

På Rømø har du alle muligheder for en dejlig sommerhusferie med dem du holder af. Du kan få sommerhuse i alle størrelser og prisklasser – se det store udvalg her.

Skal du holde ferie på Rømø i skoleferierne, så anbefaler vi, at du booker i god tid – især hvis du har særlige krav til huset. Find rabatkoder og last minute tilbud her.

12. Se flot kunst på Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum er et af Danmarks ældste kunstmuseer. Her kan du se den fine samling af dansk kunst fra 1750-1940, hvor der især er fokus på malerierne.

Du kan se værker af bl.a. L.A. Ring, Oluf Høst, C.W. Eckersberg og Skagensmalerne for blot at nævne nogle få af de berømte kunstnere, der er repræsenteret på museet. Ribe Kunstmuseum har både permanente og skiftende udstillinger.

Fra Ribe er det nemt at besøge Rømøs lange og brede strande